Házépítés kulcsrakészen

Föld visszatöltés

A földvisszatöltést megelőző munkafolyamatok végeztével (pl. alapozás, pincefalazás, közműárkok stb.) a munkagödrök feltöltésre kerülnek. A feltöltéshez korábban kitermelt földmennyiséget, megfelelően osztályozott talajokból nyerik. A visszatöltött föld minden esetben lazább szerkezetű, ezért a földvisszatöltést több rétegben kell végezni, rétegenként tömörítve. Cégünk saját gép és teherautó parkkal vállal földvisszatöltési munkákat réteges terítéssel, tömörítéssel helyszíni kitermelésből felhasznált földből, vagy anyagnyerő-helyről származó föld, homok, kavics beszerzését, réteges terítését és tömörítését. Vállaljuk még meglévő betonszerkezetek felszedését, törését, darálását valamint térbetonok, járdák, térkövezés alapjának elkészítését.

Kiszoruló és felesleges föld elszállítása

Nagy teherbírású billenőplatós tehergépjárműveinknek és földmunkagépeinknek köszönhetően kis- és nagy mennyiségű föld elszállításra egyaránt rendelkezünk kapacitással. Cégünk vállalja kiszoruló vagy felesleges föld elszállítását, járműre rakással, lerakóhelyi ügyintézéssel.

Munkaárkok, munkagödrök kiemelése

Vonalas és területi földmunkák legjelentősebb munkarésze a földkitermelés. A piaci igényekhez alkalmazkodva cégünk szakképzett gépkezelőt biztosít, valamint gondoskodik a megfelelő gép, és a hozzátartozó adapterek rendeltetésszerű használatáról. Cégünk közművesített, és közmű nélküli területen vállalja munkaárkok, sávalapok, munkagödrök, pincetömbök földkitermelését 4,0 m mélységig bármilyen (I.-IV-ig) osztályú talajban kézi és gépi munkavégzéssel.

Terület-előkészítés

Terület-előkészítés során bejárjuk az építési területet, kijelöljük a megvédendő fákat, meghatározzuk az irtási munkához szükséges gépeket, valamint kijelöljük az ideiglenes depóniák helyét. Cégünk terület-előkészítési munkák során vállalja a meglévő növényzet irtását, a felső termékeny talajréteg letermelését, igény szerinti ideiglenes föld és humusz depónia kialakítását, vagy elszállítását.

Vibrohengeres tömörítés

Tömörítés nélkül a föld talajszemcséi idővel el kezdenek ülepedni (csökken a térfogata), ami a rá épített épületszerkezetek (járdák, útburkolatok, padlószerkezetek, iparipadlók) süllyedését, károsodását okozza. Cégünk által alkalmazott vibrációs hengerünkkel aszfalt, útalapok és épületszerkezetek alatti teherbíró rétegek kivitelezését vállalja 95%-os tömörségig.